La cursa

Recorregut

El recorregut de la cursa està pensat per tal de que els participants puguin gaudir d’algunes de les zones més emblemàtiques i amb més encant del paisatge Olotí així com els aiguamolls de la de la Moixina i la Fageda d’en Jordà.

Té una distància de 10 Km amb la intenció de que la gran majoria de persones puguin participar-hi i així gaudir-ne.

La cursa surt de la coneguda escultura del “Marc” la qual vol donar a veure el paisatge Olotí des de dues perspectives diferents depenent de si ens posem a un costat o a un altre. Així, per un costat es pot veure un racó dels paratges de la Moixina i, de l’altre, es pot veure la ciutat d’Olot amb Sant Esteve, Sant Francesc i a l’horitzó, les muntanyes de l’Alta Garrotxa. D’aquesta manera, amb la Cursa de la Moixina, volem mostrar la proximitat que hi ha entre la ciutat i la natura que quasi s’uneixen, ja que per tots els runners i excursionistes olotins és un privilegi sortir de casa seva i en 5 minuts estar corrent pels boscos i muntanyes de la Garrotxa.

Després de planejar una mica passant per darrera el Molí de les fonts i pel costat del Rec de Revell, de seguida s’enfila per la carretera del Triai i un cop hem agafat alçada ja ens endinsem pels camins dels boscos, que sense que ens n’adonem ens porten al mig de la Fageda. De cop no sabem on som i ens trobem corrent per uns camins que es camuflen entre les fulles i no tenen fi.

Finalment trobem un avituallament proper a una carretera que ens portarà fins a una pista que seguirà pel bosc cap al Pujou. Aquí el camí s’estreny i després de pujar una mica començarà a baixar amb força cap a la Casa del Prat. D’aquesta manera sortirem del bosc i creuarem la carretera Camí del Triai per agafar un camí estret que s’eleva entre dos camps que antigament havien format part dels aiguamolls de la Moixina. Al final del camí trobarem Can Fumarola i girarem a l’esquerra per gaudir del tram final dels Aiguamolls de la Moixina amb un petit rierol al costat que ens acompanyarà fins a la carretera que passant per davant el Restaurant La Moixina, ens portarà al Mas Engràcia per agafar una pista a mà esquerra que en la que al cap de poc podrem ja apreciar de nou l’escultura del Marc i així arribar a la meta.

 

Categories

Per Parelles: Veniu a córrer en parella. Estireu del sofà al vostre amic, amiga, pare, mare, fill, filla, avi/a, marit, xicot/a...entreneu una mica i apunteu-vos a la cursa de la Moixina per parelles! D’aquesta manera us podreu motivar un a l’altre els dies previs a la cursa i també el mateix dia de la cursa. Busqueu el ritme que us vagi bé a tots dos i gaudiu del recorregut plegats! Hi haurà la categoria parelles mixtes, parelles masculines i parelles femenines.

Per Grups: Si ets un grup d'amics o familia d'entre 4 i 8 persones, us podeu apuntar a la categoria per grups. Passeu-ho bé fent esport acompanyat.

Individual: Pels que sigueu més competitius i tingueu ganes de conèixer els vostres límits intentant anar al màxim durant tot el recorregut per aconseguir el rècord de la cursa. Hi haurà categoria masculina individual i femenina individual.

Caminadors: Aquells que tingueu ganes de gaudir del recorregut i del paisatge d’una manera més calmada, teniu la possibilitat de fer el recorregut caminant. En el cas que sigueu dos persones, teniu la possibilitat d’inscriure-us en la categoria per parelles.

Nens i nenes: Aquesta categoria compren les categories Benjamí, Aleví i Infantil. Les categories Benjamí i Aleví realitzaran una volta a un circuit d'uns 800m, i la categoria Infantil realitzarà dos voltes al circuit (1600m). La inscripció té un preu de 3€ si s'incriuen abans del 27 d'abril i un preu de 5€ si s'inscriuen el mateix dia de la cursa. La inscripció caldà pagar-la al mateix dia. Els nens i nenes es poden inscriure en el següent enllaç.

 

Cursa Solidaria

Els beneficis que s'obtinguin aniran destinats al projecte SA·FA·LÍN (SALUT - FAMÍLIA - INFÀNCIA) de la Gasol Foundation perquè durant 5 mesos, nens/es d'entre 6 i 12 anys en situació vulnerable puguin aprendre sobre la importància d'adquirir hàbits saludables a través de la promoció dels 4 pilars que treballa la fundació: l'activitat física i l'esport, l'alimentació saludable, la qualitat de la son i descans, i el benestar emocional. Per això, des del mes de febrer fins al juny, les famílies es beneficien de diferents sessions:

  • Tallers nutricionals que fomenten una sana relació amb el menjar
  • Sessions d'activitat física
  • Xerrades i grups de treball sobre la importància del descans de qualitat
  • Sortida organitzada per treballar el benestar emocional en família

Troba tota la informació del projecte aquí

 

 

 

 

 

Reglament

Per a participar a la Setena Cursa de la Moixina cal llegir, respectar i acceptar el reglament de la Cursa.

Tots els participants de la Cursa de la Moixina, hauran d'haver llegit i acceptat en el moment de fer la inscripció el qüestionari d'aptitud física Q-AAF. Només en cas d'haver contestat SÍ a alguna pregunta caldrà posar-vos amb contacte amb el vostre metge. Document d'aptitud física Q-AAF.

Per als participants menors d'edat de la Setena Cursa de la Moixina, cal que el seu pare/mare o tutor legal autoritzi al menor a participar a la cursa. No portar omplert i signat aquest document el dia de la cursa implica no poder participar a la Cursa de la Moixina. Document autorització menors.

La Cursa d'anys anteriors


Patrocinadors i col·laboradors