10K - Cursa de la Moixina

Recorregut

El recorregut de la cursa està pensat per tal de que els participants puguin gaudir d’algunes de les zones més emblemàtiques i amb més encant del paisatge Olotí així com els aiguamolls de la de la Moixina i la Fageda d’en Jordà. Aquest any per moureu’s pel recorregut haureu d’estar atents, doncs en minimitzem les marques amb la idea de que us fixeu més per on passeu. D’entrada el recorregut es pot seguir gràcies a les marques grogues d’itineraria que fa un parell d’anys el varen marcar per tal que tots el poguéssiu gaudir qualsevol dia de l’any. Nosaltres reforçarem el marcatge en certs punts però només en els més essencials. No hi haurà cap cinta balisadora. Doncs volem no generar residus.

Té una distància de 10K amb la intenció de que la gran majoria de persones puguin participar-hi i així gaudir-ne.

La cursa surt de la coneguda escultura del “Marc” la qual vol donar a veure el paisatge Olotí des de dues perspectives diferents depenent de si ens posem a un costat o a un altre. Així, per un costat es pot veure un racó dels paratges de la Moixina i, de l’altre, es pot veure la ciutat d’Olot amb Sant Esteve, Sant Francesc i a l’horitzó, les muntanyes de l’Alta Garrotxa. D’aquesta manera, amb la Cursa de la Moixina, volem mostrar la proximitat que hi ha entre la ciutat i la natura que quasi s’uneixen, ja que per tots els runners i excursionistes olotins és un privilegi sortir de casa seva i en 5 minuts estar corrent pels boscos i muntanyes de la Garrotxa.

Després de planejar una mica passant per darrera el Molí de les fonts i pel costat del Rec de Revell, de seguida s’enfila per la carretera del Triai i un cop hem agafat alçada ja ens endinsem pels camins dels boscos, que sense que ens n’adonem ens porten al mig de la Fageda. De cop no sabem on som i ens trobem corrent per uns camins que es camuflen entre les fulles i no tenen fi. Aquí haureu d’estar atents els petits senyals als arbres.

Arribarem a la zona del Corb però ens tornarem a posar dins la fageda de seguida i ja haurem fer mitja cursa. Després de trepitjar una baixada d’asfalt ens tornarem a posar en una pista que seguirà pel bosc cap al Pujou. Aquí el camí s’estreny i després de pujar una mica començarà a baixar amb força cap a la Casa del Prat. D’aquesta manera sortirem del bosc i creuarem la carretera Camí del Triai per agafar un camí estret que s’eleva entre dos camps que antigament havien format part dels aiguamolls de la Moixina. Al final del camí trobarem Can Fumarola i seguirem recta passant per davant de la Capella de la Salut i arribarem ja a la carretera de la Moixina on de seguida agafarem una pista a mà esquerra en la que al cap de poc podrem ja apreciar de nou l’escultura del Marc i així arribar a la meta.

 

Categories

Per Parelles: Veniu a córrer en parella. Estireu del sofà al vostre amic, amiga, pare, mare, fill, filla, avi/a, marit, xicot/a...entreneu una mica i apunteu-vos a la cursa de la Moixina per parelles! D’aquesta manera us podreu motivar un a l’altre els dies previs a la cursa i també el mateix dia de la cursa. Busqueu el ritme que us vagi bé a tots dos i gaudiu del recorregut plegats! Hi haurà la categoria parelles mixtes, parelles masculines i parelles femenines.

Individual: Pels que sigueu més competitius i tingueu ganes de conèixer els vostres límits intentant anar al màxim durant tot el recorregut per aconseguir el rècord de la cursa. Hi haurà categoria masculina individual i femenina individual.

Caminadors: Aquells que tingueu ganes de gaudir del recorregut i del paisatge d’una manera més calmada, teniu la possibilitat de fer el recorregut caminant. En el cas que sigueu dos persones, teniu la possibilitat d’inscriure-us en la categoria per parelles.

 

Cursa Ecològica

Aquest any juntament amb el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa volem portar a terme un format de cursa ecològica. Des del fet de saber-nos orientar, a no marcar amb elements no reutilitzables, a preparar una bossa del corredor sostenible. Per això volem reduir les deixalles de plàstic tals com ampolles d’aigua, cintes balisadores de marcatge, gots de plàstic i altres possibles residus que es puguin generar degut a la cursa.

Us demanem doncs la vostra col·laboració.

No hi haurà avituallament com a tal, però si punt on reomplir bidons si algú va faltat d’aigua.

Reglament

Per a participar a la desena Cursa de la Moixina cal llegir, respectar i acceptar el reglament de la 10K - Cursa de la Moixina.

Tots els participants de la Cursa de la Moixina, hauran de portar IMPRÈS I SIGNAT, la declaració responsable el mateix dia de la cursa. Declaració Responsable.

Per als participants menors d'edat de la desena Cursa de la Moixina, cal que el seu pare/mare ompli la declaració responsable. No portar omplert i signat aquest document el dia de la cursa implica no poder participar a la Cursa de la Moixina. Declaració responsable menors.

La Cursa d'anys anteriors


Patrocinadors i col·laboradors